2015/10/11

Den som går og går, og aldri kommer frem...

Sol, stillhet og idyll

Det blir sagt at tilværelsen som turist er komfortabel, og det er den uten tvil. Denne reisen er en virkelighetsflukt til en ny del av verden, et etterlengtet avbrekk fra den stressende hverdagen jeg forlot. Men alle som har vært en turist på jakt etter spenning vet at det ikke bare er latskap og fryd. Det kan faktisk være både slitsomt og utfordrende.

Nærområdet kjenner vi som vår egen bukselomme. Sakte, men sikkert har vi tilpasset oss nye rutiner og skikker. Vi spiser is hver eneste dag og står opp til et behagelig tidspunkt om morgenen. T-banesystemet er forståelig i den grad at vi når frem til målet og tilbake til basen hver eneste gang, nesten uten problemer. Her i Tokyo står severdighetene og venter på besøk. Det handler stort sett om å gå, tusenvis av skritt tilbakelegges hver dag. Gå slalåm mellom tette folkemengder, fra lunsj til middag, fra en severdighet til en annen. Hvileløst vandrende etter en restaurant med forståelig meny. Vi går og går, til bena blir numne og kroppen utmattet, mens lokale folk flest triller av sted på hjul. Noen ganger vet vi hvor vi skal og i hvilken retning, men ofte er vi i den situasjon at vi ikke aner hvor vi vil og dermed heller ikke hvordan man kommer seg dit. Det er vel sånn det er å være turist.

Sjekklisten begynner å bli lang. Vi har vært innom en håndfull parker, sett turistfeller som templene i Asakusa og Meiju Jingu. Et museum har blitt til to. Vi har vandret gatelangs i utallige bydeler og spist japansk, indisk, amerikansk, italiensk. Utsikten er til tider slående vakker, selv når føttene verker og tålmodigheten er tom. Vi har opplevd mye så langt, og ennå er det mye mer som gjenstår.



I gatene ved Ginza

Det er lørdag ettermiddag og gaten er stengt for trafikk ved Ginza.

Miju Jingu er et populært turistmål

Sky Tower er synlig fra flere steder i Tokyo, også fra Asakusa.

Stillheten ligger over parken.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar